• Hjem
  Hjem Det er her du kan finde alle blogindlæggene fra hele siden.
 • Kategorier
  Kategorier Viser en liste af kategorier fra bloggen.
 • Tags
  Tags Viser en liste af tags der er blevet anvendt i bloggen.
 • Bloggere
  Bloggere Søg efter din favorit blogger på denne hjemmeside.
 • Bloggrupper
  Bloggrupper Find din favorit bloggruppe her.
 • Log ind

Familien Drejers Ferieblog

Vores blog er løsningen på alle de postkort vi aldrig får sendt, når vi er på ferie. Hvis du vil modtage en e-mail når der bliver skrevet i bloggen, kan du tilmelde dig ved at klikke på linket "Tilmeld dig bloggen" herover.

Fakta om Den Dominikanske Republik

 • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
 • Visninger: 1836
 • 0 Kommentarer
 • Tilmeld indlæg
 • Udskriv
 • PDF

Geografien

Den Dominikanske Republik ligger 1280 kilometer sydøst for Miami, Florida. Hele øen Hispaniola, som altså består af Haiti og Den Dominikanske Republik, er på 126.053 kvadratkilometer og er dermed den næststørste ø i Caribien – Cuba er den største.

Historien

Da Christopher Columbus den 5. december 1492, som den første europæer nogensinde, ramlede ind i den ø, der i dag deles mellem Den Dominikanske Republik og Haiti, blev han straks forelsket i den. ”Det smukkeste land under himlen,” sagde han om øen, som han døbte Hispaniola.

På det tidspunkt boede der omkring 600.000 indfødte – Taino stammen – på øen. Taino betyder ”De gode”, og de var da også gode mod Columbus og hans besætning.

Desværre for de venlige taino'er, fandt europæerne også guld på Hispaniola, og dermed blev der åbnet for hvide indvandrere med guldfeber. De gjorde taino'erne til slaver og i løbet af små 25 år var de oprindelige beboere så godt som udryddet. Derpå begyndte europæerne at fragte afrikanske slaver til øen som arbejdskraft.

Hispaniola forblev under spansk herredømme frem til 1697, hvor den vestlige del af øen kom under fransk herredømme.

Franskmændene kaldte deres koloni Saint Domingue og gjorde den til den rigeste koloni i verden – ved hjælp af tusinder af afrikanske slaver, der arbejdede i plantagerne. I 1791 udbrød der slaveopstand. Franskmændene var bange for at miste deres koloni (og indtægter) og besluttede sig for at ophæve slaveriet.

Den 27. februar 1844 erklærede den østlige del af øen, der stadig var under spansk herredømme, sig uafhængigt og gav deres land navnet den Dominikanske Republik. Republikken udgør to-tredjedele af øen Hispaniola.

Landets nyere historie har været turbulent med politisk ustabilitet, borgerkrig, ti års amerikansk besættelse og en voldelig diktator (1930-1961) samt en autoritær, men mindre voldelig, præsident (1966-1996). Siden 1996 er demokratiet imidlertid blevet styrket. Økonomien går det knapt så godt med – landet har et meget stort lån ved verdensbanken, der er stor arbejdsløshed og mange unge udvandrer til især USA.

Cirka 70 procent er befolkningen er mulatter, 16 procent er hvide og 11 procent er sorte. Sproget er spansk, og 95 procent er katolikker.

Klima

En af de bedste grunde til at holde ferie i Den Dominikanske Republik er vejret. Det er nemlig mildt året rundt med en gennemsnitstemperatur for hele landet på 25 grader celcius.

Landet har to årstider – den kølige tid og den varme tid – men der er faktisk ikke den helt store forskel på dem temperatur-mæssigt. I den kølige tid, som går fra november til april, er der lav luftfugtighed og en gennemsnitstemperatur ved kysten på 29 grader. Om natten falder temperaturen til 20 grader.

I den varme tid, fra maj til oktober, er gennemsnitstemperaturen 31 grader om dagen og 22 grader om natten. Men luftfugtigheden er meget høj, så det føles meget varmere. Det er også i denne tid, at der kommer hurtige byger og mindre tropiske storme.

Selv om der ikke er den store forskel mellem sæsonerne, kan vejret være meget forskelligt fra år til år. Det skyldes vejrfænomener som ”El Niño” og ”La Niña”.

Den største trussel er orkaner. Den caribiske orkan-sæson er fra juni til og med november. De fleste orkaner dukker op i august og september.

Det tilrådes i øvrigt, at man efter solnedgang tager en bluse/skjorte med lange ærmer og lange bukser/lang nederdel på samt bruger myggebalsam, før man går udenfor. Lige som de fleste andre tropiske destinationer har Den Dominikanske Republik et problem med myg – især i regntiden.

Bedøm dette indlæg:
0
Trackback webadresse for dette indlæg

Kommentarer

 • Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
  Så du kan være den første til at kommentere på det.

Skriv din kommentar

Gæst Søndag, 01 oktober 2023

Nyeste indlæg

Rejsen til Bountyland
Vinterferie ved La Ramona, Den Dominikanske Republik 2013
Søndag tog vi på en heldagstur til Salona Island, ...
Continue Reading...
Rate this blog entry:
Ugen der gik
Vinterferie ved La Ramona, Den Dominikanske Republik 2013
Vi har tilbragt det meste af en uge "bag hegnet". ...
Continue Reading...
Rate this blog entry:
Bytur til La Romana
Vinterferie ved La Ramona, Den Dominikanske Republik 2013
Mandag tog vi en taxa ind til La Romana sammen med...
Continue Reading...
Rate this blog entry:

balticwebdesign logo tekst

Gå til toppen