• Hjem
  Hjem Det er her du kan finde alle blogindlæggene fra hele siden.
 • Kategorier
  Kategorier Viser en liste af kategorier fra bloggen.
 • Tags
  Tags Viser en liste af tags der er blevet anvendt i bloggen.
 • Bloggere
  Bloggere Søg efter din favorit blogger på denne hjemmeside.
 • Bloggrupper
  Bloggrupper Find din favorit bloggruppe her.
 • Log ind

Familien Drejers Ferieblog

Vores blog er løsningen på alle de postkort vi aldrig får sendt, når vi er på ferie. Hvis du vil modtage en e-mail når der bliver skrevet i bloggen, kan du tilmelde dig ved at klikke på linket "Tilmeld dig bloggen" herover.

Info om Kap Verde

Skrevet af - i Vinterferie Boa Vista, Kap Verde 2012
 • Skriftstørrelse: Størrere Mindre
 • Visninger: 2213
 • 0 Kommentarer
 • Tilmeld indlæg
 • Udskriv
 • PDF

Kap Verde - et uberørt ferieparadis


Kap Verde er navnet på en øgruppe i Atlanterhavet udfor byen Dakar i Senegal på det afrikanske fastland. De maleriske Kap Verde øer er opstået af vulkansk aktivitet og dækker et område 3 gange så stort som Færøerne.

Kap Verde koloniseret af portugiserne
Kap Verde eller Cabo Verde, som øgruppen også kaldes på portugisisk, blev først koloniseret af portugiserne i 1400-tallet, og man mener at Kap Verde øerne før den tid var ubeboede. 9 af de 10 øer er i dag beboede. Kap Verde har i 2008 omkring 430.000 beboere, og har siden 1975 haft selvstændighed.

Kap Verde er ét af Afrikas mest stabile demokratier, og en stor del af befolkningen er flot 'chokolade' farvede - et resultatet af mødet mellem afrikanere og europæere og ikke mindst af den omfattende slavehandel fra Afrika til Amerika helt indtil midten af 1800-tallet.

Udvandring fra Kap Verde
Fattigdom har plaget Kap Verde meget og har været medvirkende årsag til at antallet af udvandrere fra Kap Verde har været meget højt. I USA anslås der at bo op mod en halv million mennesker fra Cape Verde primært i staterne Massachusetts og Rhode Island. I Portugal er antallet omkring 80.000, hvilket gør indvandrere fra Kap Verde til den næststørste udenlandske befolkningsgruppe i Portugal.

Turisme på Kap Verde
Den vigtigste indtægtskilde på Kap Verde er turisme, men faktisk er Kap Verdes største indtægtskilde de penge som emigranter sender hjem fra andre lande. Kap Verde er velsignet med et pragtfuldt klima og med de seneste 10 års udvikling af hotel-resorts og infrastruktur på Kap Verde flokkes turister fra Europa til soldestinationen og strandene på Kap Verde om vinteren.
Se det aktuelle vejr på Kap Verde.

Valuta på Kap Verde er Kap Verde Escudo (CVE), men euro er mindst ligeså godt at medbringe, mens plastickort er mindre anvendelige. Der findes dog pengeautomater ved turistområderne. Alt er efter nordeuropæisk målestok meget, meget billigt på Kap Verde. Befolkningen på Cap Verde taler portugisisk og på Sal tales også en del engelsk. Til dagligt anvender man sproget Kap Verde kreolsk, som har portugisiske aner.

Boa Vista øen i Kap Verde
Syd for Sal ligger øen Boavista, som i lighed med Sal er relativt flad og har sandstrande. Boavista er desuden berømt for sine sandstrande og havskildpadder. På Boa Vista åbnede en ny international lufthavn i 2007, men turismen på øen er stadig begrænset.

Tørke på Kap Verde øerne
Det regner meget lidt på Kap Verde, og siden midt i 1990'erne har det været ekstra slemt. Nogen mener det er en cyklus som gentages med nogle års mellemrum. Som følge af den manglende nedbør, har Kap Verde svært ved at producere landsbrugsvarer nok til at brødføde sin befolkning. Faktisk importeres op mellem 80% og 90% af alle fødevarer til Kap Verde, og øgruppen får støtte af Verdensbanken og EU. Der er en del fiskeri, men fiskerierhvervet er endnu ikke veludviklet.

Den almindelige befolkning i Cabo Verde er venlige og glade for turister. Samtidig er en stor del af befolkningen fattige i en grad, man ikke ser i Europa.

Man er derfor på Kap Verde stærkt interesserede i at udvikle turismen, og engelske og irske forretningsmænd har som sædvanligt været nogen af de første til at gå ind i ejendoms- og hotelprojekter i Kap Verde.

Klimatabel - Kap Verde
Temperatur
(lavest nat / højest dag)
Solskins
timer
Nedbørs
dage
Nat Dag Dagligt (Per måned)
Januar 20 25 7 1
Februar 19 25 8 0
Marts 20 26 9 0
April 21 26 10 0
Maj 21 27 10 0
Juni 22 28 9 0
Juli 24 28 7 1
August 24 29 6 8
September 25 29 7 7
Oktober 24 29 8 3
November 23 28 8 1
December 22 26 7 1

Luftfugtigheden er på grund af Atlanterhavet væsentlig højere end på det tørre Afrikanske fastland. Det gør klimaet behageligt uden at fugtigheden overhovedet virker trykkende. Luften føles faktisk stadig tør. Det hjælper også at der tit er en frisk brise fra havet. Kun i regntiden i august og september kan fugtigheden være ubehagelig.
Bedøm dette indlæg:
0
Trackback webadresse for dette indlæg

Kommentarer

 • Der er endnu ingen der har kommenteret på dette indlæg.
  Så du kan være den første til at kommentere på det.

Skriv din kommentar

Gæst Søndag, 20 juni 2021

Nyeste indlæg

Rejsen til Bountyland
Vinterferie ved La Ramona, Den Dominikanske Republik 2013
Søndag tog vi på en heldagstur til Salona Island, ...
Continue Reading...
Rate this blog entry:
Ugen der gik
Vinterferie ved La Ramona, Den Dominikanske Republik 2013
Vi har tilbragt det meste af en uge "bag hegnet". ...
Continue Reading...
Rate this blog entry:
Bytur til La Romana
Vinterferie ved La Ramona, Den Dominikanske Republik 2013
Mandag tog vi en taxa ind til La Romana sammen med...
Continue Reading...
Rate this blog entry:

balticwebdesign logo tekst

Gå til toppen