Mandag var det så badedag igen. Denne gang skulle vi i et af de berømte termalbade, som Budapest er kendt for. Vi skulle ud til Széchenyi badet, som er et imponerende bygningsværk fra 1913. Der er tre store udendørsbade, hvor vandet er 38 grader varmt, og der er mange små bassiner og dampbade inde i bygningen. De små bade inde i bygningen, har forskellige temperaturer, og det var underligt at gå fra et bad, som var 38 grader varmt til et der var 18 grader ..... det føltes som at gå i vand lige omkring frysepunktet (I know!), men til forskel fra vinterbadning, er lufttemperaturen mere behagelig her ;-)

VI brugte Hop on - hop off bussen til at komme til Széchenyi badet, og jo det var også varmt den dag. Heldigvis kunne man låne en sommerhat, hvis man ikke selv have en.


Udendørsbassinerne i Széchenyi badet.

Udendørsbassinerne i Széchenyi badet.


Termal05 Anna ved nedgangen til Metro M1, som er verdens næstældste metro (Londons metro er ældre). Den er færdiggjort i 1896, og det tog 2000 arbejdere to år at færdiggøre den. Man har brugt en metode, som kaldes "cut and cover", hvor man graver en smal rende, hvor man så efterfølgende laver selve metroen, der efterfølgende tildækkes. Metro M! ligger kun et par meter under jordoverfladen.


Et lille sødt køretøj, som er lænket til en lygtepæl ..... nå ja, så slipper man da for parkeringsafgiften.


Her er man ved at indspille nogle scener til den kommende Die Hard 5. Bruce Willis er med, men om vi kommer med, er i skrivende stund ikke afgjort (Hanne prøvede at vælte afspærringen for at komme tæt på).