• Hjem
    Hjem Det er her du kan finde alle blogindlæggene fra hele siden.
  • Kategorier
    Kategorier Viser en liste af kategorier fra bloggen.
  • Tags
    Tags Viser en liste af tags der er blevet anvendt i bloggen.
  • Bloggere
    Bloggere Søg efter din favorit blogger på denne hjemmeside.
  • Bloggrupper
    Bloggrupper Find din favorit bloggruppe her.
  • Log ind

Familien Drejers Ferieblog

Vores blog er løsningen på alle de postkort vi aldrig får sendt, når vi er på ferie. Hvis du vil modtage en e-mail når der bliver skrevet i bloggen, kan du tilmelde dig ved at klikke på linket "Tilmeld dig bloggen" herover.

Seneste indlæg

Søndag tog vi på en heldagstur til Salona Island, som er en del af en stor nationalpark i nærhenden af La Romana.

Turen derud foregik med en katamaran, hvor der fra tidlig morgen var dans og rigeligt med rom. Efter et par timer ankom vi til noget, som ikke bare ligner "Bountyland", men som er Bountyland! Det er nemlig her nogle af Bounty reklamerne er lavet. Her opholdt vi os tre - fire timer, mens vi indtog frokost (og selvfølgelig noget rom), svømmede i det klare, varme vand og tog en masse billeder.

Hjemturen foregik med en hurtiggående motorbåd (2*250 hk Yamaha). På hjemturen stoppede vi op i et lavvandet område, hvor vi kunne se og føle på store søstjerner.

Nyd billederne!

Bounty01

Bounty02

Bounty03

Visninger: 11402 1 Kommentar
Bedøm dette indlæg:

Vi har tilbragt det meste af en uge "bag hegnet". Det betyder dog ikke, at vi har kedet os - tvært imod!

Uagtet at vi er på ferie, har vi stået tidligt på hver morgen (kl 7!) for at få noget ud af dagen. Et par morgenløbeture i strandkanten er det da også blevet til.

Vi har været en del sammen med Dorthe og Martin, som ud over at være velbevandrede i spændende drinks, også har fået lokket os på kasino. Det er dog ikke der vi skal tjene pengene til vores alderdom, men sjovt var det da.

Et stk solnedgang :-)

20131127 225225

Visninger: 3192 3 Kommentarer
Bedøm dette indlæg:

Mandag tog vi en taxa ind til La Romana sammen med det danske par, Dorthe og Martin. Det foregår på den måde, at man bestiller en taxa i en aftalt periode, og så har man chaufføren (og bilen) tilrådighed. Vi bestilte taxaen for fire timer, da vi både skulle besøge en cigarfabrik og et indkøbscenter. Prisen var $90, altså ca. 500 danske kroner - ikke helt billigt.

Når man kører ind i La Romana bliver man mødt at et trafikalt kaos, hvor ingen overlever mere end et pqr timer vil jeg tro. Alle suser ind og ud melem hinanden, stort set ikke en eneste bil har alt lys intakt, knallerter og små motorcykler med to til tre personer på kører på kryds og tværs og i dette helvede går sælgere og andet godtfolk rundt på vejen for at sælge de mest mærkelige ting (vand, kabler til mobilopladere, bananer og måske sig selv).

Cigarfabrikken viste sig at være på max. 15 m2. Der blev købt et par cigarer til nytårs aften. Indkøbscenteret var lige så skuffende - det var bare en kæmpe Bilka, så der var ikke meget Fisketorv over det. Eneste lyspunkt var, at vi fik købt et par sandaler, et par spraglede shorts, samt en flaske kvalitetsrom til fornuftige penge (70 cl rom tilknap 50 kroner).

Billeder fra turen ligger og venter på at blive overført fra kameraet. Indtil de kommer over på tabletten, er her et par billeder fra hotellet meget store lobby/reception

Lobby01

Lobby02

Visninger: 2822 0 Kommentarer
Bedøm dette indlæg:

Lad det være sagt med det samme.  ..... Denne blog er bestemt ikke optimeret for brug på tablets, hvilket bla. indebærer, at man ikke altid kan se, hvad man skriver - det er bestemt ikke optimalt! Beklager på forhånd stavefejl :-)

Til gengæld er vejret optimalt igen i dag. Solen stod op ved 7-tiden og der har stort set ikke været en sky på himlen. Hvad det betyder for gæster med bleg, nordisk hud, kan de næste dages indlæg måske fortælle mere om.

Vi har valgt at slappe af igen i dag (deter jo søndag), men i morgen tager vi måske ind til byen med det andet danske par. Det er ikke helt billigt at komme derind. Det skulle angivelig koste i omegnen af 300 kroner, men så venter chaufføren også på os og kører os tilbage. Vi havde måske forventet, at der gik en bus nogle gange i døgnet, men det gør der altså ikke :-(

Det er ret bøvlet at flytte store billedfiler fra kameraet til tabletten, så dagens billeder bliver nogle der er taget med tablettens indbygge kamera. Håber de er gode nok.

 20131124 1508101

20131124 1510351

Visninger: 1736 0 Kommentarer
Bedøm dette indlæg:

Så er vi ankommet til vores hotel, som ligger på den sydlige del af øen.

Det var en laaaang rejse herned. Vi tog fra Bornholm 06.15 og cirka 23 timer senere, kunne vi gå i seng i vores nye hjem for de næste 14 dage.

Vejret har været lidt blandet. Første dag startede med sol, men inden vi fik smurt solcremen på (sidst på eftermiddagen) var det blevet overskyet - men stadig dejligt varmt!

Vi har været lidt sammen med et andet dansk par (vi er seks danskere på hotellet) og det er faktisk meget godt, at have andre at snakke med - noget vi ikke har gjort det så meget i tidligere.

Der skulle meget gerne komme lidt gang i kameraet, så vi kan vise nogle billeder hernedefra i løbet af i morgen.

Visninger: 1398 0 Kommentarer
Bedøm dette indlæg:
0

Geografien

Den Dominikanske Republik ligger 1280 kilometer sydøst for Miami, Florida. Hele øen Hispaniola, som altså består af Haiti og Den Dominikanske Republik, er på 126.053 kvadratkilometer og er dermed den næststørste ø i Caribien – Cuba er den største.

Historien

Da Christopher Columbus den 5. december 1492, som den første europæer nogensinde, ramlede ind i den ø, der i dag deles mellem Den Dominikanske Republik og Haiti, blev han straks forelsket i den. ”Det smukkeste land under himlen,” sagde han om øen, som han døbte Hispaniola.

På det tidspunkt boede der omkring 600.000 indfødte – Taino stammen – på øen. Taino betyder ”De gode”, og de var da også gode mod Columbus og hans besætning.

Desværre for de venlige taino'er, fandt europæerne også guld på Hispaniola, og dermed blev der åbnet for hvide indvandrere med guldfeber. De gjorde taino'erne til slaver og i løbet af små 25 år var de oprindelige beboere så godt som udryddet. Derpå begyndte europæerne at fragte afrikanske slaver til øen som arbejdskraft.

Hispaniola forblev under spansk herredømme frem til 1697, hvor den vestlige del af øen kom under fransk herredømme.

Franskmændene kaldte deres koloni Saint Domingue og gjorde den til den rigeste koloni i verden – ved hjælp af tusinder af afrikanske slaver, der arbejdede i plantagerne. I 1791 udbrød der slaveopstand. Franskmændene var bange for at miste deres koloni (og indtægter) og besluttede sig for at ophæve slaveriet.

Den 27. februar 1844 erklærede den østlige del af øen, der stadig var under spansk herredømme, sig uafhængigt og gav deres land navnet den Dominikanske Republik. Republikken udgør to-tredjedele af øen Hispaniola.

Landets nyere historie har været turbulent med politisk ustabilitet, borgerkrig, ti års amerikansk besættelse og en voldelig diktator (1930-1961) samt en autoritær, men mindre voldelig, præsident (1966-1996). Siden 1996 er demokratiet imidlertid blevet styrket. Økonomien går det knapt så godt med – landet har et meget stort lån ved verdensbanken, der er stor arbejdsløshed og mange unge udvandrer til især USA.

Cirka 70 procent er befolkningen er mulatter, 16 procent er hvide og 11 procent er sorte. Sproget er spansk, og 95 procent er katolikker.

Klima

En af de bedste grunde til at holde ferie i Den Dominikanske Republik er vejret. Det er nemlig mildt året rundt med en gennemsnitstemperatur for hele landet på 25 grader celcius.

Landet har to årstider – den kølige tid og den varme tid – men der er faktisk ikke den helt store forskel på dem temperatur-mæssigt. I den kølige tid, som går fra november til april, er der lav luftfugtighed og en gennemsnitstemperatur ved kysten på 29 grader. Om natten falder temperaturen til 20 grader.

I den varme tid, fra maj til oktober, er gennemsnitstemperaturen 31 grader om dagen og 22 grader om natten. Men luftfugtigheden er meget høj, så det føles meget varmere. Det er også i denne tid, at der kommer hurtige byger og mindre tropiske storme.

Selv om der ikke er den store forskel mellem sæsonerne, kan vejret være meget forskelligt fra år til år. Det skyldes vejrfænomener som ”El Niño” og ”La Niña”.

Den største trussel er orkaner. Den caribiske orkan-sæson er fra juni til og med november. De fleste orkaner dukker op i august og september.

Det tilrådes i øvrigt, at man efter solnedgang tager en bluse/skjorte med lange ærmer og lange bukser/lang nederdel på samt bruger myggebalsam, før man går udenfor. Lige som de fleste andre tropiske destinationer har Den Dominikanske Republik et problem med myg – især i regntiden.

Visninger: 1903 0 Kommentarer
Bedøm dette indlæg:
0

Se billeder mit Facebookalbum her.

Visninger: 1614 0 Kommentarer
Bedøm dette indlæg:
0

Se billeder fra mit Facebookalbum her.

Visninger: 1453 0 Kommentarer
Bedøm dette indlæg:
0

Mandag var det så badedag igen. Denne gang skulle vi i et af de berømte termalbade, som Budapest er kendt for. Vi skulle ud til Széchenyi badet, som er et imponerende bygningsværk fra 1913. Der er tre store udendørsbade, hvor vandet er 38 grader varmt, og der er mange små bassiner og dampbade inde i bygningen. De små bade inde i bygningen, har forskellige temperaturer, og det var underligt at gå fra et bad, som var 38 grader varmt til et der var 18 grader ..... det føltes som at gå i vand lige omkring frysepunktet (I know!), men til forskel fra vinterbadning, er lufttemperaturen mere behagelig her ;-)

VI brugte Hop on - hop off bussen til at komme til Széchenyi badet, og jo det var også varmt den dag. Heldigvis kunne man låne en sommerhat, hvis man ikke selv have en.


Udendørsbassinerne i Széchenyi badet.

Udendørsbassinerne i Széchenyi badet.


Termal05 Anna ved nedgangen til Metro M1, som er verdens næstældste metro (Londons metro er ældre). Den er færdiggjort i 1896, og det tog 2000 arbejdere to år at færdiggøre den. Man har brugt en metode, som kaldes "cut and cover", hvor man graver en smal rende, hvor man så efterfølgende laver selve metroen, der efterfølgende tildækkes. Metro M! ligger kun et par meter under jordoverfladen.


Et lille sødt køretøj, som er lænket til en lygtepæl ..... nå ja, så slipper man da for parkeringsafgiften.


Her er man ved at indspille nogle scener til den kommende Die Hard 5. Bruce Willis er med, men om vi kommer med, er i skrivende stund ikke afgjort (Hanne prøvede at vælte afspærringen for at komme tæt på).

Visninger: 1701 0 Kommentarer
Bedøm dette indlæg:
0

Søndag tog vi på en "hop on - hop off" bustur. Det går ud på, at man køber en billet, som kan bruges i 48 timer, og i den tid kan man hoppe af og på de to sightseeingbusser, som kører rundt i centrum af Budapest.

En sjov "vandkunst" som jeg ikke rigtig kan finde nogen oplysninger på.


"Den evige flamme" blev lavet i 1996, som var 40-året for opstanden i Ungarn.


Også her er jeg i tvivl om, hvad dette monument står for. Som man måske kan se, er der et hammer og segl symbol på, og som man også kan se, er monumentet afspærret med er hegn. Dette er tilsyneladende ikke usædvanligt i Ungarn, at man må afspærre de gamle kommunistsymboler, da de ellers bliver ødelagt.


To svedende kvinder ...... jo, det er hårdt at være storbyturist.


Anna på Heltepladsen. Denne plads blev grundlagt i anledning af tusindåret i 1896 for at fejre at ungarerne ankom til dette område tusind år tidligere. Alt omkring det var lavet i denne anledning, og selvom pladsen er blevet forbedret siden, har alt stadig sin oprindelse fra den gang.


På pladsen ses mindegraven for Ungarns døde helte. Bagved kan man se stammelederne der ledte ungarerne ind i dette territorie omkring år 896. På toppen af statuen kan man se ærkeenglen Gabriel der holder den ungarske krone i sin højre hånd og det dobbelte kors i hans venstre.


Hot .... or not?


Udsigt over Borgen fra Budahøjen.


Parlamentet med Margretheøen i baggrunden. En specielt tak til mit zoom objektiv.


Hanne og Anna på Budahøjen.


Sightseeingbussen.


Parlamentet ..... igen.


En enkelt bygning i borgområdet er ikke blevet restaureret efter 2. Verdenskrig. Her kan man stadig se, hvor de utallige projektiler har ramt murene.


Elizabethpladsen, hvor der altid er masser af unge mennesker der får vasket de sure fødder, hygger sig og drikker. Omme bagved ligger en park, hvor man ligger og soler sig og der bliver lavet opvisning på skateboards og BMX.

Visninger: 2291 0 Kommentarer
Bedøm dette indlæg:
0

Nyeste indlæg

Rejsen til Bountyland
Vinterferie ved La Ramona, Den Dominikanske Republik 2013
Søndag tog vi på en heldagstur til Salona Island, ...
Continue Reading...
Rate this blog entry:
Ugen der gik
Vinterferie ved La Ramona, Den Dominikanske Republik 2013
Vi har tilbragt det meste af en uge "bag hegnet". ...
Continue Reading...
Rate this blog entry:
Bytur til La Romana
Vinterferie ved La Ramona, Den Dominikanske Republik 2013
Mandag tog vi en taxa ind til La Romana sammen med...
Continue Reading...
Rate this blog entry:

balticwebdesign logo tekst

Gå til toppen